Bach in de Bagger: Een verfrissende, ongedwongen Bachiaanse belevenis bij een bollenboer in De Rijp

1

Hoboïste Dorine Schoon, slagwerker Niels Meliefste, violiste Merel Junge en jazz-¬zangeres Nadia Basurto werken aan een zonnige Bachcompilatie. Het viertal brengt klassieke muziek buiten de concertpodia. In een uitzonderlijke bezetting spelen ze Bach, in de polder. Herkenbaar, speels en retegoed uitgevoerd. Klassieke muziek was nog nooit zo gaaf! Zo landt wereldse muziek op een klein stukje boerenland, en ervaar je hoe muziek van belangrijke componisten ook in de polder betekenis krijgt!

De jonge musici van ‘Bach in de Bagger’ spelen normaal gesproken op de grote concertpodia in binnen‐ en buitenland. Ze leerden elkaar kennen op het Koninklijke Conservatorium in Den Haag.

Voorafgaand aan de voorstelling ga je op expeditie door het eeuwoude familiebedrijf van Poel Bloembollen. Poel is een echt familiebedrijf die op deze plek al meer dan een eeuw haar handel heeft! Waar opa Poel begon in de naastgelegen stolpboerderij als veehouder, runt kleinzoon Peter Poel nu samen met zijn broer Louis het grootschalige bloembollenbedrijf Poel. In de kassen van Poel kun je straks tussen de bollen genieten van Bach in de Bagger!

Kijk voor meer informatie en tickets op: www.karavaan.nl

Tickets: € 15,- 

 

Fotografie: Daisy van Knotsenburg