Kiemkracht - Een poëtisch rampscenario over zaadjes, bij Bejo Zaden in Warmenhuizen

1

Spitsbergen. Niet ver van de Noordpool liggen in een bunker van ijs twee miljoen plantenzaden opgeslagen. Bevroren in de tijd. Het is er koud, wit en tot in de verre omtrek groeit er helemaal niets. Een ijsbeer houdt de wacht, hij drinkt koffie terwijl hij luistert naar het eenzame lied van de wind. Zo zal het altijd blijven. De zaadjes worden bewaard voor de dag waarop de wereld ze nodig heeft.

Maar dan begint het ijs onder zijn voeten te smelten en in de bunker begint het te lekken. De zaadjes staan te trappelen om te doen waar ze goed in zijn: ontkiemen, groeien, bloeien en vrucht dragen! Ondertussen zijn in een supermarkt, ergens in Alkmaar, alle voorraden uitgeput. Aan de horizon verschijnen mensen, steeds meer. Uit alle windstreken komen ze. De supermarktmanager tikt de ijsbeer op zijn schouder. Of hij alsjeblieft bij de bunker naar binnen mag…

Bejo zaden is een internationale speler op de markt van groentezaden en is gevestigd in Noord-Holland Noord. Midden in het walhalla van de veredeling, productie, bewerking en verkoop van deze kwaliteitszaden speelt Kiemkracht, een bizarre muzikale voorstelling over de opslag van 2 miljoen plantenzaden in het ijs van de Noordpool. De zaden worden bewaard voor de dag waarop de wereld ze nodig heeft. Pas dan mogen ze eindelijk doen waar ze goed in zijn: ontkiemen, groeien, bloeien en vrucht dragen.

 

Kijk voor meer informatie en tickets op: www.karavaan.nl

Tickets: € 12,50

Fotografie: Inez de Bruijn