‘Werk aan de winkel’ in Castricum gestart

0

De detailhandel heeft het niet makkelijk. Ook in Noord-Holland Noord zijn vele voorbeelden van winkelgebieden die niet meer toekomstbestending zijn. De afgelopen 10 maanden heeft het Ontwikkelingsbedrijf NHN in nauwe samenwerking met ondernemers en gemeente Castricum gewerkt aan een visiedocument detailhandel Castricum.

Dinsdagavond 13 oktober jl. heeft het Ontwikkelingsbedrijf deze visie voor een bomvolle raadszaal gepresenteerd en officieel overhandigd aan OVC voorzitter Wouter den Harder en wethouder Hilbrand Klijnstra.De aanwezige ondernemers hebben waardevolle input geleverd die aan deze visie ten grondslag ligt. Ondernemers hebben het visiedocument omarmd en gaan hiermee als stuur en gaspedaal de weg op. 

Het Ontwikkelingsbedrijf en gemeente Castricum hebben voor een sterk vertrekpunt gezorgd, maar nu ligt de bal ook bij de ondernemers. Ondernemers hebben zich deze avond direct aangemeld voor een werkgroep en de gemeente heeft toegezegd financieel bij te dragen aan een gebiedsmanager, die het proces coördineert en bewaakt, mits ondernemers ook echt aan de bak gaan. En dat gaan ze, van infrastructuur tot sfeer, beleving en ruimtelijke concentratie. De instrumentenkoffer is letterlijk deze avond aangereikt.