Aviateur na uitbreiding acht kloeke silo's rijker

0

Op het terrein van Aviateur Banketbakkerijen, aan de rand van het bedrijventerrein Zuiderdel in Broek op Langedijk, gonst het al enige maanden van de bedrijvigheid. Algemeen directeur Richard Kornet legt uit dat het bedrijf aan het uitbreiden is en er acht silo's bijgekregen heeft.

Eerst werd de kademuur aan de slootkant langs De Punt onder handen genomen en versterkt. De bestaande damwand van zestig meter lang werd met behulp van heimachines met veertig meter uitgebreid. Daarmee kwam de weg vrij voor verdere uitbreiding aan die kant van de toch al kloeke, smetteloos witte banketbakkerij.

Eerst werd een hoog, stalen geraamte opgetrokken en daarin werden vorige week maandag en dinsdag met behulp van een zestig meter hoge hijskraan acht silo's getakeld. Kornet: "Het gaat om drie silo's van zestig ton, die silo's van vijftig ton en twee kleinere silo's. We kunnen als bedrijf zo meer bloem, suiker en andere voor ons belangrijke grondstoffen opslaan en automatisch doseren."

Het gaat stap voor stap, vertelt de algemeen directeur. "De silo's zijn op hun plaats gehesen en zijn nu gezekerd. Het nieuwe gebouw om de silo's heen is waarschijnlijk in januari klaar. Daarna gaan we intern aan de gang," aldus Kornet. "We zullen daar nog wel twee of drie maanden voor nodig hebben. De verwachting is dat we in mei 2017 kunnen gaan draaien." Kornet vertelt dat zijn bedrijf de hand legt aan een nieuwe productielijn.

Het banketbakkersbedrijf aan de Vreekesweid - een in de jaren dertig van de vorige eeuw opgericht familiebedrijf - lijkt voor drukke maanden te staan, met het sinterklaasfeest en de kerstdagen in het verschiet. De algemeen directeur legt uit dat het bedrijf de grootste drukte al achter de rug heeft en dat de meeste banketproducten de deur al uit zijn.

Bron: NHD.