Aeroworks heeft wind mee

0

Nieuwbouw in Middenmeer voor groeiende fabrikant luchtvaartonderdelen

Aeroworks, fabrikant van innovatieve lucht- en ruimtevaartproducten, gaat een nieuw hoofdkantoor met werkplaats en showroom bouwen in Middenmeer. Het wereldwijd actieve bedrijf met vestigingen in Middenmeer, Den Haag, Thailand en Laos en in totaal negenhonderd werknemers, heeft drie percelen aan de Hoornseweg in Middenmeer gekocht. 

'Achterafje'

"We zitten nu aan de havenkade op een achterafje, groeien uit ons jasje", stelt directeur Sjuk de Vries (62). Hij is tevens oprichter, in 2000, van de onderneming die allerlei metalen en composieten onderdelen en componenten voor met name commerciële vliegtuigen maakt. "We hebben tot dusver prioriteit gegeven aan de productiefaciliteiten in het buitenland, terwijl het werk toeneemt en we ook hier steeds meer klanten ontvangen." Aeroworks heeft door de toenemende vraag naar nieuwe vliegtoestellen de wind momenteel behoorlijk mee. Het bedrijf liet vorig jaar een omzet van rond de veertig miljoen euro in de kasboeken noteren. 

                                                                      

Onderzoek

Aeroworks heeft aan de Hoornseweg het pand van een voormalig garagebedrijf gekocht en gaat dat volledig strippen en met nieuwe beplating, kozijnen en kleuren laten verbouwen tot nieuwe loods, een 'shop voor protoypes met testfaciliteiten'. Daar tegenover, nabij dierenartsenpraktijk VNCH, accountantskantoor WEA en Tandzorg Middenmeer, moet het hoofdkantoor met de afdeling onderzoek, ontwerp en ontwikkeling komen. "Het derde perceel houden we voorlopig achter de hand en is bedoelde voor eventuele verdere uitbreiding in de toekomst", adus De Vries. Hij hoopt dat de vergunningen binnenkort rond komen en de nieuwbouw, een miljoenenproject, plus verhuizing vanaf de Havenweg voor de zomer kunnen zijn afgerond. "Op de nieuwe locatie zitten we op een perfecte locatie, vlak aan de A7. Dan hoeft er niemand meer door het dorp te rijden."

 

Bron: Noordhollands Dagblad/ Illustratie: Aeroworks (Impressie van de nieuwbouw aan de Hoornseweg in Middenmeer, inclusief de toekomstige uitbreiding (rechterdeel van grootste pand)