Alkmaarse 'Etalage'

0

Chinese multinational Donghua opent Alkmaarse 'Etalage'.

Het is al jaren een wens van Alkmaar: een strook representatieve bedrijven en showrooms langs de A9 en naast het AZ-stadion. Met de eerste paal voor de nieuwbouw van de van oorsprong Chinese multinational Donghua is met de inrichting van 'De Etalage' een begin gemaakt.

Het gaat om een bedrijfshal van 7500 en een kantoor van 1220 vierkante meter voor een internationaal opererend bedrijf dat zich toelegt op de productie van industriële kettingen. Voor de ontwikkeling van De Etalage, onderdeel van de Boekelermeer, is een aparte vennootschap opgericht: de vof Etalage projectontwikkeling. Daarin werken Hoorne Vastgoed en Delta Onroerend Goed samen. Hoorne Vastgoed werkt primair voor het zusterbedrijf Vomar.

Zicht locatie

De Etalage geldt als 'een zichtlocatie', een plek voor bedrijven die gezien willen worden. Bij uitstek zijn locaties langs snelwegen of drukke verkeersknooppunten daarvoor geschikt. De Etalage beslaat 17 hectare aan de meest westelijke kant van de Boekelermeer. Het bedrijvengebied moet een 'groene uitstraling' krijgen. Er wordt gemikt op vestiging van autodealers, showrooms en leasebedrijven. De bedrijven moeten minimaal een oppervalk van 3000 vierkante meter afnemen. Er zouden inmiddels nog dire ondernemingen belangstelling hebben getoond. Met een maand of drie wordt daar meer over bekend.

De vestiging van Donghua International is naar verwachting voor de bouwvak van 2017 gereed. Etalage Projectontwikkeling bouwt de bedrijfshal, met vijf laaddocks en het kantoor. Dat wordt daarna weer verhuurd aan het bedrijf.

Wethouder van economische zaken Victor Kloos (OPA) ziet in de komst van Donghua het bewijs dat de belangstelling voor de bedrijfslocaties in Alkmaar groeit. Het afgelopen jaar werd bijvoorbeeld vier hectare bedrijfsgrond op de Boekelermeer verkocht.

Bron: NHD.