Amerikaanse ambassadeur onder de indruk van tuinbouw Noord Holland Noord

0

Op dinsdag zes oktober bezocht de ambassadeur van de VS in Nederland, Timothy Broas, Enza Zaden in Enkhuizen en tomatenkwekerij Royal Pride. Samen met Susan Phillips en Bob Flach van het Amerikaanse ministerie van landbouw en Alec Boydston van de Commercial Service van de VS kreeg de ambassadeur een rondleiding bij Enza Zaden.

De ambassadeur had daarnaast veel interesse voor de ontwikkeling van biologische groentezaden, waar Enza Zaden's dochteronderneming Vitalis in is gespecialiseerd. Managing Director Jaap Mazereeuw van Enza Zaden: "In de VS groeit de vraag naar en interesse in biologische producten de laatste jaren aanzienlijk. Vitalis biedt onze telers een uitgebreid assortiment aan biologisch zaad van hoge kwaliteit voor vollegrond, tunnels en kassen wereldwijd."

Broas heeft ook een bezoek gebracht aan Agriport en Royal Pride Holland. Het bezoek is georganiseerd door het ontwikkelingsbedrijf NHN. Tijdens dit bezoek liet de ambassadeur zich informeren over de ontwikkelingen in de moderne glastuinbouw.

Naast onderwerpen als, gebiedsontwikkeling, schaalvergroting, voedselveiligheid en klant gericht produceren had de ambassadeur ook bijzondere interesse in de samenwerking tussen Royal Pride en MightyVine. Mightyvine is een productie bedrijf voor tomaten nabij Chicago, dat zich richt op productie voor de lokale markt. Tijdens het bezoek dat het Koninklijk paar afgelopen zomer aan Chicago bracht, waren zij daar getuige van de ondertekening van het contract voor de bouw van de tweede fase van dit project. Deze week zullen door MightyVine de eerste tomaten op de markt gebracht worden.