Delen van helikopter vluchten in offshore bespaart 35 miljoen

0

Feest op Den Helder Airport. Peterson is tien jaar de operator die het helikopterverkeer van en naar de platforms op zee regelt. Gedurende deze tijd zijn alle werkzaamheden op de luchthaven uitgevoerd zonder ongeval.

De Nederlandse olie- en gasbedrijven lieten een decennium geleden Peterson de SNS pool Aviation beheren. Het is qua luchtvaart de evenknie van de schepenpool die vanaf de Offshorekade wordt bediend. Op De Kooy staat dit onderdeel bekend als het Air Logistics Centre (ALC).

Gebaseerd op het vaartuigdelen werd een nieuw model voor helikoptervluchten in de offshore ontwikkeld. In tien jaar zijn 7.000 vlieguren bespaard door het delen van vluchten, een besparing van meer dan 35 miljoen euro aan kosten.

Ton de Vries van Engie E&P Nederland voegt toe: "Het ALC is ook verantwoordelijk voor het aanpassen van de schema's in het geval van verstoorde vluchten. Het boeken van hotelkamers, het verzorgen van transport; het gaat vaak om honderden mensen. Deze hectische perioden vereisen vakmanschap, en een pragmatische aanpak. Dit doet het ALC erg goed."

 

Bron: NHD.