Bouwbedrijf uit Warmenhuizen bouwt 'groenste' hotel

0

Warmerhuizer familiebedrijf M.J. de Nijs & Zonen bouwt eerste volledige energie neutrale hotel van Nederland. Dit levert zeker 1,5 jaar lang werk op voor 80 tot 100 mensen.

Bouwbedrijf M.J de Nijs & Zonen is door Westcord Hotels gecontracteerd om aan het IJ in Amsterdam het 'groenste' hotel van Nederland te bouwen. De aannemer is op het laatste beschikbare bouwblok op de kop van het Java-eiland al gestart met heiwerkzaamheden. Hotel Jakarta krijgt tweehonderd slaapkamers en een ondergrondse parkeergarage.

Het eerste volledige energie neutrale hotel van Nederland wordt voorzien van aardwarmte en krijgt zonnepanelen op het dak en aan de gevel. Aan de klus, die eind 2017 moet worden afgerond, hangt een prijskaarte van dertig miljoen euro. 

Inclusief onderaannemers bezorgt de opdracht familiebedrijf De Nijswerk voor tachtig tot honderd mensen. Hotel Jakarta krijgt de vorm van een driehoek, wat een scheepsboeg moet voorstellen, en het uiterlijk van een containerschip. Het hotel wordt voor 80% opgetrokken uit duurzaam hout. "De Nijs heeft voor ons in Amsterdam ook het Fashion Hotel gebouwd. Dat is zo goed bevallen, dat we ze nu weer in de arm hebben genomen", aldus Harry Westers, eigenaar/directeur van de hotelketen. "De mannen van de Nijs zijn aardige kerels, die staan voor een klus. Ze leveren kwaliteit, mede doordat ze tot in detail met ons bouwteam overleggen en scherp zaken doen."

Kijk voor meer informatie over Bouwbedrijf M.J. de Nijs op www.denijs.nl

Bron: NHD