Chinees hotel in Alkmaar

0

Nieuw beleid in China zorgt voor toename toeristen richting Europa. Het is booming business'', vindt Jeffrey Chan, projectontwikkelaar van het Chinese hotel dat in Alkmaar komt. Door nieuw beleid in China krijgen veel meer inwoners een paspoort waarmee ze naar het buitenland kunnen reizen. Het hotel komt naast het SNS-gebouw, richting de rechtbank.

Gisterochtend tekenden de partijen een intentieovereenkomst in het stadhuis. 'China Center Alkmaar', zo zal het nieuwe hotel gaan heten dat begin 2016 wordt gebouwd. Een hotel van zo’n 20 meter hoog met in de eerste fase 150 kamers. Chan verwacht echter dat ze het hotel in de toekomst zullen uitbreiden.

Karaoke
Het hotel richt zich voornamelijk op Aziatische gasten. Daarom heeft elke vestiging voorzieningen die herkenbaar zijn voor de doelgroep, zoals een Chinees restaurant, karaokebar en wellness-faciliteiten. De gebouwen zijn modern en strak ingericht. Naast Alkmaar komen er vestigingen in Amsterdam en Hoofddorp, waarbij de bouw in Amsterdam al is begonnen. Het gebied is eigendom van NS. Een manager van het vervoersbedrijf tekende daarom samen met de directrice van China Center de overeenkomst. ,,Dit is zeker goed voor ons. Meer toeristen zullen vlakbij het station verblijven en daardoor maken zij eerder gebruik van het openbaar vervoer'', aldus Rogier de Lint van NS. Sinds dit jaar is het beleid in China liberaler geworden. Steeds meer Chinese inwoners krijgen een paspoort en ook de verstrekking van een visum is minder bureaucratisch. Volgens Chan is Europa een geliefde vakantiebestemming in zijn land en dat zorgt voor kansen.

Stijging
 ,,We verwachten dat het Chinees toerisme naar het buitenland de aankomende vijf jaar met 300 procent stijgt en dat het de jaren daarop blijft stijgen'', zegt Chan enthousiast. Omdat Alkmaar dichtbij Schiphol, Amsterdam en het strand ligt en ook als stad toeristen aantrekt heeft China Center voor deze locatie gekozen.

Bron: NHD