Clusius College Hoorn heeft de Groene vlag behaald!

0

Afgelopen donderdag 9 november heeft het Clusius college in Hoorn als eerste school in West-Friesland de Groene vlag van Eco-Schools in ontvangst genomen.

De leerlingen en medewerkers van het Clusius college in Hoorn kunnen trots zijn op het behalen van deze duurzame mijlpaal!

De afgelopen 3 jaar hebben de leerlingen en medewerkers van het Clusius college Hoorn hard gewerkt om deze Groene vlag binnen te halen. De Groene vlag is een internationaal keurmerk waarmee aangetoond wordt dat de school duurzaam is en steeds duurzamer wordt. Het Eco-team van het Clusius College heeft zich gefocust op voeding, groen en afval en met succes! We scheiden bijvoorbeeld bijna alle soorten afval en hebben een gezonde schoolkantine waar leerlingen gezonde snacks kunnen kopen. Het ClusiusLab, onze schoolkas, zorgt voor verse tomaten en komkommers voor de schoolkantine en voor de voedingslessen.

Daarnaast hebben de leerlingen uit het Eco-team verschillende duurzame acties georganiseerd in de school met het doel om de leerlingen en medewerkers bewuster te maken. Het Eco-team heeft bijvoorbeeld bedacht dat alle leerlingen in de onderbouw een herbruikbare drinkfles krijgen zodat er minder afval geproduceerd wordt. Deze flesjes kunnen ze vullen bij de aangelegde water tappunten in de kantine. In de toekomst zullen de leerlingen en medewerkers zich ook blijven inzetten om de school zo duurzaam mogelijk te maken!