De Marine, een manier van leven

0

Het Noordhollands Dagblad start een bijzonder filmproject met lezers in de hoofdrol.

Voor deze film met als werktitel ’De marine, een manier van leven' is het Noordhollands Dagblad namelijk op zoek naar uw historisch of recent filmmateriaal (zie kader hierboven). Indringend van het leven aan boord van marinemensen en van mariniers in missiegebieden, van indienststellingen en bijzondere projecten op het marinebedrijf, van emotionele ontmoetingen met het thuisfront in de Nieuwe Haven, van taptoes, herdenkingen, assauts en van de eerste Vlootdagen tot de laatste Marinedagen, komende maand: alles is welkom voor een uniek en indringend beeld van de wereld die ’de marine' heet.

De uiteindelijke dvd-box wordt in samenspraak met de redactie van deze krant en de Koninklijke Marine geproduceerd door mediabedrijf Source1 in Hilversum. Dit is onder meer belangrijk om te voorkomen dat er per ongeluk staatsonveilige informatie bekend wordt gemaakt. 

Normaal is het voor defensiemedewerkers niet toegestaan om beelden die bijvoorbeeld zijn gemaakt in missiegebieden of op defensieterrein zelf te delen met de media. Voor dit project kunnen zij beeldmateriaal insturen via de afdeling Communicatie van de Koninklijke Marine; communicatie.marine@mindef.nl 

Het eindresultaat wordt dit najaar verwacht!

Bron: NHD