DHSS uit Den Helder transportpartner bij bouw windmolenpark Gemini

0

DHSS uit Den Helder transportpartner bij bouw windmolenpark Gemini

Het Gemini offshore windpark in het Nederlandse deel van de Noordzee zal met een totale capaciteit van 600 MegaWatt één van de grootste windparken ter wereld worden, zowel in omvang als productie. DHSS uit Den Helder is gespecialiseerd in offshore logistiek en zal bouwer Siemens ondersteunen in de logistieke operatie.

Zodra Gemini operationeel is, in 2017, genereert het windpark schone, oneindig hernieuwbare energie voor 1,5 miljoen mensen in Nederland. Dit komt overeen met het totale aantal inwoners van de drie noordelijke provincies. Gemini levert bovendien een grote bijdrage aan het behalen van de doelstellingen voor duurzame energie van Nederland en de Europese Unie. De Nederlandse CO₂-uitstoot zal door het windpark naar verwachting met 1,25 miljoen ton per jaar afnemen.

DHSS zal in nauwe samenwerking met CHChelicopter alle logistiek voor aannemer Siemens voor zijn rekening nemen. Dat betekent dat vanaf Den Helder airport alle zaken worden gecoordineerd, zoals transport van personeel, transport naar de helikopters, hotels, survivalsuits etc. 

Hier een video van hoe de bouw van het windmolenpark zal verlopen.