Enza Zaden finalist bij Familiebedrijven Award

1

Enza Zaden is één van de vier finalisten van de Familiebedrijven Award. De andere finalisten zijn CCV Holland, NNZ, VDL Groep. Donderdag 7 april 2016 wordt tijdens een feestelijke uitreiking bekendgemaakt welk familiebedrijf zich een jaar lang "Het beste Familiebedrijf" mag noemen.

Uit 10 genomineerden, waaronder Hessing Supersvers, heeft de jury dit jaar deze vier bedrijven gekozen. Het was wederom een harde noot om te kraken. Juryvoorzitter John Fenterer van Vlissingen: "Innovatie, onderzoek en buitenlandse expansie zijn belangrijke pijlers voor de economie. Dat de vier uitverkoren familiebedrijven deze pijlers tot een belangrijke focus hebben gemaakt, heeft doorslag gegeven aan onze keuze."

De Stichting Familie Onderneming looft jaarlijks de Familiebedrijven Award uit aan een excellerend Nederlands familiebedrijf. De Stichting wordt ondersteund door ABN AMRO en KPMG. KPMG verzorgt de onafhankelijke selectie van familiebedrijven op basis van 8 criteria en de randvoorwaarde dat de onderneming een écht familiebedrijf is (volgens de definitie van de Europese Commissie). Nadat een top is bepaald, kiest de vakkundige jury het winnende familiebedrijf. De bestuurder van deze familieonderneming treedt dan voor een jaar toe tot de jury.

 

Bron: http://www.groentennieuws.nl/artikel/138135/Enza-Zaden-finalist-bij-Familiebedrijven-Award Hier staat een leuk filmpje bij.