Familiebedrijf De Eekhoorn wint 25e Westfriesland Méérprijs

1

Bekend bij het grote publiek zijn ze misschien niet zo, maar bij de jury des te meer. Groot was donderdagavond de vreugde bij de directie van De Eekhoorn uit Zwaagdijk-Oost. De producent en groothandel van meubelen en interieurartikelen kreeg in een volle Parkschouwburg in Hoorn de 25e Rabobank Westfriesland Méérprijs.

De kracht van een familiebedrijf en van innovatie. Of waar West-Friesland groot in kan zijn. Dat werd duidelijk tijdens het Westfries Ondernemersgala in de Parkschouwburg in Hoorn.

Twee familiebedrijven boekten immers de winst tijdens de 25e editie van het gala. De Eekhoorn won de Rabobank Ondernemingsprijs Westfriesland Méér. Tuincentrum De Boet sleepte de eerste Retail Publieksprijs in de wacht. En DeVi-Comfort uit Obdam ging er met de Runner up prijs vandoor.

Bescheidenheid

Stuk voor stuk typische hardwerkende West-Friese bedrijven, die passen in het beeld dat voorzitter Piet Mol van de Westfriese Bedrijvengroep eerder op de avond schetste: ,,Onze bescheidenheid zit ons wel eens in de weg, maar we komen er!’’

Groot was de vreugde bij de mensen van De Eekhoorn. Producent en groothandel in (bouwpakketmeubelen) uit Zwaagdijk-Oost van de broers Jos, Winfried en Gerard de Smit. De broers zetten het meubelbedrijfje van hun ouders voort en bouwden dit uit. ’Innovatief, heel sociaal, snelgroeiend en met aparte lijnen’ zo omschreef juryvoorzitter Jan Franx het bedrijf, dat bij velen vooral bekend zal zijn van de winkel Basic Label in Hoorn.

Bouwmarkten

Maar De Eekhoorn doet méér. Het bedrijf met 130 werknemers biedt een totaal concept aan, met ontwerpers, stylisten en bouwers en wil niet traditioneel zijn, maar richt zich naast online mede op bouwmarkten en tuincentra. ,,Heel cool om een bedrijf te runnen met je broers’’, aldus het commentaar van Jos de Smit op een vraag van presentator Ronnie Overgoor.

Dennis Vroegindeweij hield het bij een kort ’bedankt voor de waardering’. Deze Willie Wortel uit Obdam maakte met zijn bedrijf DeVi-Comfort de afgelopen tien jaar veel ideeën tastbaar en past de laatste technieken toe. Het bedrijf met zestien medewerkers heeft zo’n twaalf octrooien op zijn naam staan. U vraagt, wij draaien, lijkt het concept. ,,Innovatief en uitblinkend’’, aldus de jury

Bron: NHD