FishFlow Innovations opent haar deuren tijdens de kijkdagen van “Europa om de Hoek”

1

FishFlow Innovations opent op zaterdag 13 mei a.s. van 10:00 tot 16:00 uur haar deuren voor het publiek tijdens de kijkdagen van “Europa om de Hoek”, op de locatie: Dissel 4 in Medemblik. U bent van harte uitgenodigd van deze unieke gelegenheid gebruik te maken en een rondleiding te krijgen. Kinderen zijn ook welkom. We bouwen een testmodel van de visveilige vrijestromingsturbine met een doorsnee van ø 2,4 m. Graag leggen wij op 13 mei a.s. aan u uit, waarom dit een grote verbetering is.

Het programma

  • 10.00 –  11.00 uur – Rondleiding in aanwezigheid van gedeputeerde Cees Loggen van de provincie Noord-Holland en wethouder Harry Nederpelt van gemeente Medemblik.
  • 11.00 – 16:00 uur  – Vrije toegang voor bezoekers met uitleg en rondleiding.

FishFlow Innovations Medemblik
FishFlow Innovations is een van de partners in het project Valorisatie Hightech Sector Composieten N-H. Het bedrijf heeft een unieke getijdenturbine ontworpen die, in tegenstelling tot de reguliere turbines, hoogrenderend, visveilig en stormvast is. Deze turbine kan dicht uit de kust geplaatst worden (geen lange kabels noodzakelijk) en levert veel meer energie op dan een windmolen-op-zee en kan wereldwijd geplaatst worden. Het bedrijf heeft dit concept op kleine schaal succesvol uitgetest met glasvezelversterkte vinylester en heeft vervolgens patent aangevraagd op het concept. Nu staat het voor de uitdaging om dit product op werkelijke schaal daadwerkelijk te produceren. De vorm, de te gebruiken composieten en met name de waaier met een doorsnede van 7,5 meter zullen veel onderzoek & ontwikkeling vergen. Ook het testen van de turbine op een plek waar de oceaanstromingen het sterkst zijn, vergt veel R&D. Om deze getijdenturbine succesvol te ontwikkelen wordt intensief samengewerkt met TU-Delft en met partners in het project (nieuwe sterke composietmaterialen).