Google naar de regio!

1

Google breidt mogelijk zijn datacentercapaciteit in Nederland flink uit. Googles moederbedrijf, Alphabet, heeft een perceel met omvang van 70 hectare bij het Agriport A7-terrein in Noord-Holland gekocht. Binnenkort besluit het bedrijf of er daadwerkelijk gebouwd gaat worden.

Volgens Google-woordvoerder Mark Jansen heeft Alphabet het perceel gekocht voor eventuele uitbreiding. "We wilden er zeker van zijn dat we mogelijkheden hebben om onze datacentercapaciteit in Europa te vergroten, mocht onze business daar om vragen", meldt hij aan Bloomberg. Een besluit of er gebouwd gaat worden, zou op korte termijn genomen worden.

Tegenover Tweakers bevestigt Jansen dat het om de Agriport A7-locatie in Middenmeer gaat, waar Microsoft al datacenters heeft en daar ook werkt aan uitbreiding. Vorige week werd al bekend dat een groot techbedrijf plannen had voor datacenters in Middenmeer, toen werd Amazon, waarschijnlijk ten onrechte, genoemd omdat dit bedrijf al eerdere interesse toonde om rekencentra bij Agriport A7 te bouwen.

Google heeft al datacenters in het Groningse Eemshaven en het bedrijf investeert 500 miljoen euro om uit te breiden op die locatie. Daarnaast steekt het bedrijf 250 miljoen euro in de uitbreiding van zijn datacenters in het Belgische Saint-Ghislain en is er land in Denemarken, Zweden en Luxemburg gekocht voor vergroting van de Europese capaciteit.

Bron: Tweakers