Internationale aandacht voor medische innovaties uit Noord-Holland

0

Een apparaat dat bloed automatisch test op de bezinkingssnelheid van rode bloedcellen en daarmee de wereldstandaard in de branche heeft neergezet. Zeer complexe sensoren waarvoor zelfs grote multinationals als Airbus en ASML in Alkmaar komen aankloppen. Slechts een greep uit de voorbeelden: in Noordwest-Holland is de afgelopen jaren hoogstaande kennis en technologie ontwikkeld waarmee internationaal succes wordt geboekt.

Een aantal van deze bedrijven presenteert zich op 17 november in het AFAS-stadion.Stichting Holland Health houdt die middag van 15.00 tot 18.30u het symposium ‘Met kennis en innovatie naar de top’. Holland Health, het kennis- en innovatieplatform op het gebied van zorg, voeding en sport is zeven jaar geleden opgericht om van Noord-Holland Noord een regio te maken waar hoogwaardig onderzoek en innovatieve zorg wordt gerealiseerd. Dat begint duidelijk zijn vruchten af te werpen.

Kijkje in de toekomst
Onderdeel van het symposium is een 'innovatiemarkt' waar innovatieve producten en ideeën uit de regio onder de aandacht worden gebracht. "We kunnen dan wel nuchter zijn, maar er gebeuren in deze regio bijzondere dingen," zegt directeur Pim Kat van Technobis, een van de deelnemende bedrijven. "Het is fantastisch dat een groot deel van de wereld ons kent en weet wat we doen. Daar mogen we best trots op zijn." Die mening deelt Rob Metselaar, directeur van RR Mechatronics dat instrumenten en software voor laboratoria ontwikkelt en produceert. "Wij, jongens uit Zwaag, werken samen met de vijf grootste bedrijven in hematologie ter wereld. Klinieken vechten soms om onze instrumenten als eerste te mogen gebruiken."


Inspiratiebron Oud-Olympisch kampioen Maarten van der Weijden
Een Noord-Hollander die ook dankzij kennis, innovatieve technieken en doorzettingsvermogen de wereldtop heeft bereikt, is oud-Olympisch en wereldkampioen Maarten van der Weijden. Deze geboren Alkmaarder deelt op het symposium zijn inspirerende verhaal. Hij is de enige Olympisch kampioen die, voordat hij goud won, kanker (acute lymfatische leukemie) heeft overwonnen.

Verder geven de programmamanagers van Holland Health een update van hun innovaties onder de EFRO-vlag (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) en delen daarbij hun toekomstvisie.

Bijwonen van het symposium is gratis. U kunt zich aanmelden via www.hollandhealth.nlDit project wordt mede mogelijk gemaakt door
het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de EU.