Microsoft vraagt ideeën uit gemeente

2

Regio Holland boven Amsterdam is een proeftuin voor softwaregigant Microsoft. Het Amerikaanse bedrijf probeert hier een nieuwe strategie uit om iets terug te doen in de gemeenschappen waar ze actief is.

Dat zeft directeur Mike Miles, verantwoordelijk voor de impact die de massieve datacentra veroorzaken in de samenleving waar ze worden gebouwd. De 'Senior Director of Datacenter Community Impact' was uit Seattle overgevlogen naar Nederland om onder meer in Wieringerwerf cheques uit te delen aan maatschappelijke organisaties. 

Techlab
De stichting Sport en Welzijn Wieringermeer, stichtingen Surplus en Sarkon, rsg Wiringherlant, Hollands Kronse Uitdaging, de Cultuurschuur en de Lions kregen van Microsoft financiële ondersteuning voor hun diverse projecten. Zo kunnen de basisscholen van Surplus en Sarkon en rsg Wiringherlant een techlab opzetten en kan de Cultuurschuur het interieur van de Theatherzaal onder handen nemen. 
"En dat is het idee achter ons programma. We willen van de inwoners van de gemeenschappen waar we aanwezig zijn weten waar we ze mee kunnen helpen", zegt Miles. "Dat doen we in Nederland, hier in Hollands Kroon voor het eerst op deze manier. Elders in de wereld laten we ons personeel met ideeën komen hoe we de lokale bevolking kunnen onde3rsteunen. Hier willen we het samen doen met de maatschappelijke organisaties. Die zijn in Nederland mondig genoeg om hun hand op te durven steken. En weten beter waar behoefte aan is."

Bron: NHD - Schager editie