Miljoenen zien Texel op Duitse televisie: "Wunderschön!"

0

Nordseewellen, Wind um die Nase, lustige Schafe, schöne Orte und ein paar überraschungen." Miljoenen Duitsers hebben afgelopen weekend kunnen genieten van Texel. Op de zender WDR was maar liefst anderhalf uur lang een programma te zien over het waddeneiland.

In het programma bezoekt de presentator alle bekende plekjes van Texel: van Ecomare tot parachutespringen bij het vliegveld. Overigens zijn Duitsers niet het enige volk dat de afgelopen dagen van Texel heeft kunnen genieten. Ook de Belgische televisie zag de schoonheid van het eiland. 

Erg blij 
Volgens de Texelse VVV werpen de uitzendingen, die overigens al eens eerder zijn uitgezonden, nu al hun vruchten af. "We zien het in onze onderzoeken terug dat er naar aanleiding van deze uitzendingen meer mensen naar Texel komen", aldus een woordvoerder.

Ook de Texelaars zijn er volgens de VVV erg blij mee dat hun eiland nu zo in de spotlights staat. "We vinden het hartstikke mooi", vervolgt de woordvoerder. "We werken er hier met zijn allen er hard voor om Texel goed in de publiciteit te brengen."

Bron: RTVNH