Nieuwe hoogspanningsleiding naar de Energie Combinatie Wieringermeer (ECW) op Agriport A7.

0

Vanwege alle nieuwe ontwikkelingen op Agriport wordt een ondergrondse hoogspanningsleiding getrokken van transformatorstation Westwoud naar het trafostation van de Energie Combinatie Wieringermeer (ECW). Om de energietoevoer te garanderen en de kabel te beschermen tegen toekomstige grondwerken is een nieuw bestemmingsplan nodig.

Agriport A7 is een van de snelst ontwikkelende bedrijventerreinen in Nederland en daarmee zeer aantrekkelijk voor bedrijven met een hoge energiebehoefte. De vestiging van Microsoft, de aanwezigheid van een private energieleverancier (ECW) en een meewerkende gemeente hebben tot resultaat dat Agriport nationaal en internationaal op de kaart staat.

Ontwikkelingsbedrijf NHN is vanaf het begin nauw betrokken bij de acquisitie van internationale ondernemers, waaronder Microsoft. Samen met regionale en landelijke partners blijven we werken aan de verdere ontwikkeling van Agriport tot dé hub voor datacenterontwikkelingen in combinatie met innovatieve energie oplossingen.

Jack Kranenburg, commercieel directeur van Agriport: “En dan te bedenken dat er tien jaar geleden nog geen kassen stonden in de Wieringermeer en dat we acht jaar terug niet eens wisten wat datacenters waren. Ik ben erg trots dat we er met zijn allen in geslaagd zijn om zo’n omwenteling te realiseren in het gebied waarin we wonen en werken. Dat we hier bouwen aan een cluster waar in Nederland en de wereld over gesproken wordt.’’

Door in te stemmen met een nieuw bestemmingsplan voor de hoogspanningskabel laat ook het college van Hollands Kroon zien dat ze in Agriport een belangrijke troef zien voor de regionale werkgelegenheid en duurzaamheidsambities.

Lees meer over de energieoplossingen op Agriport in het verhaal over ECW.
Lees meer over het bestemmingsplan voor nieuwe stroomkabel in het NHD (premium)