Noord-Hollands ziekenhuis gaat op de lokale tour

0

Binnenkort lanceert Noordwest Ziekenhuisgroep in samenwerking met Greenport Noord-Holland Noord en Marfo Food Group haar eerste Noord-Hollandse streekgerecht in een reeks van vier vegetarische regionale gerechten.

Tour de boer
Ter introductie werd voor ruim vijftig medewerkers (voedingsassistenten, servicemedewerkers en keukenmedewerkers) van het ziekenhuis  op dinsdag 2 mei een Tour de Boer georganiseerd. Ze bezochten twee telers (Piet Ligthart en maatschap Broeren) die ingrediënten leveren voor de gerechten. Ter afsluiting werd er gezamenlijk op locatie tussen de spinazie bij Broersen het lentegerecht gegeten. Chefkok Pascal Jalhay gaf uitleg over het gerecht. Voldaan en vol "verse" informatie toerden de medewerkers terug naar Alkmaar en Den Helder.  

Lokale ingrediënten
Vanaf maandag 8 mei biedt Noordwest ziekenhuisgroep haar cliënten buiten de kaart om elk seizoen een 100% vegetarisch streekgerecht, geïnspireerd op de tijd van het jaar. De Noordwest Ziekenhuisgroep voelt zich sterk verbonden met de regio. Daarom kiezen zij bewust voor groenten van  uit de regio Noord-Holland Noord. In samenwerking met Greenport NHN hebben zij hun leverancier Marfo in contact gebracht met telers uit de regio. Het eerste resultaat daarvan: vier seizoensgerechten die speciaal voor Noordwest Ziekenhuisgroep ontwikkeld zijn met regionale groenten. Gestart wordt met een sprankelend lentegerecht, een polenta taartje met gemengde groenten. Spinazie van Mts. Broersen uit Lutjebroek, ui van teler Piet Ligthart uit Wervershoof en rode paprika van Jansen Paprika en oranje paprika van Barendse.

www.greenportnhn.nl