Ondernemersvereniging Alton

0

Het is er de tijd voor: samenwerken zodat er een vuist te maken is richting de gemeente. Niet om mee te boksen, maar om mee op te komen voor de belangen. In onderhavig geval de belangen van de glastuinbouwers in het Altongebied waar sinds eind jaren zestig kassen staan voor de teelt van bloemen en groenten.

De ongeveer twintig kwekers in het gebied laten zich vertegenwoordigen door het bestuur van Ondernemersvereniging Alton. De vijf leden van het bestuur zaten donderdag bij de notaris voor het ondertekenen van de oprichtingsakte. Het gaat om paprikateler Marcel Numan (voorzitter), Melvin Tesselaar, (alstroemeria’s), Bernadette Bijman-Kroon (chrysanten), Gerrie Sol (rozen) en Leo van der Hulst (kuipplanten en rozen).

Binnen niet al te lange tijd presenteert het bestuur een visie richting de gemeente. Laatstgenoemde heeft aangedrongen op het bundelen van krachten zodat het gemakkelijker praten is over de ontwikkelingen van het Altongebied. Belangrijke zaken: de komst van nieuwe ondernemers naar het gebied en een gezamenlijk energie- en milieubeleid. ,,We willen vooruitgang, modernisering in plaats van dat iedereen in zijn eentje aan het modderen is'', aldus Numan.