Pop Vriend ’droomkandidaat’

1

Onze ’droomkandidaat’, zo kwalificeert Lara Timmerman de overname van Pop Vriend Seeds uit Andijk door KWS.

Volgens de CEO van het Andijker zaadbedrijf, passen beide bedrijven perfect bij elkaar. „KWS begrijpt hoe een familiebedrijf werkt en sluit naadloos aan bij ons DNA waarbij medewerkers en klanten op de eerste plaats staan. De technologische ontwikkelingen in onze branche veranderen razendsnel en dan zijn we toch een betrekkelijk kleine speler. KWS biedt ons een ongelooflijk groot technologisch platform. Onze zelfstandigheid, en dus de baanzekerheid van het personeel is honderd procent gegarandeerd.”

Volgens Timmerman heeft KWS ’de vergaande strategische ambitie om groentezaden te gaan veredelen’. „Onze veredelingsafdeling kan straks gebruikmaken van alle technologische hoogstandjes die KWS in huis heeft. KWS heeft een grote voorsprong op het gebied van technologie waardoor we straks meer, beter en sneller gewassen kunnen veredelen.”

Niet alleen Pop Vriend wordt er beter van. Ook KWS verzekert zichzelf van een goede keuze, weet Timmerman. „Met Pop Vriend krijgt KWS een prachtige positie om in de groenteveredeling te stappen, want voor hen is dat tot dusverre onontgonnen terrein. Groenteveredeling is een groeimarkt. De wereldbevolking groeit en er is een toenemend bewustzijn voor gezonde en vitaminerijke groente. Op deze manier kan KWS ook de positie van Pop Vriend versterken. Daardoor kunnen wij sneller groeien met meer producten. Hier geldt zeker de formule 1 + 1 = 3.” Op de werkvloer in Andijk is de overname met enthousiasme ontvangen, zegt de directeur. „We waren er al een aantal maanden mee bezig en intern was het ook al bekend. Dus de overname komt hier niet als een verrassing. Wij beseffen dat de toekomst van het bedrijf belangrijker is dan het familie-eigendom. Met KWS blijft Pop Vriend opereren als een zelfstandige business midden in SeedValley en dat is een mooie uitkomst.” Meer info over het bedrijf op www.popvriendseeds.com

Bron: NHD
Fotografie: Katja Effting