Primeur: AgriTech Campus start hbo-opleiding in Hoorn

0

17 september a.s. starten in Hoorn twee deeltijdstudies voor jonge en toekomstige agrarische ondernemers: de tweejarige hbo-studie Bedrijfskunde en Agribusiness met de richting Ondernemerschap en de richting Management, Beleid & Buitenruimte.

De deeltijdstudie richt zich op mbo-ers (niveau 4) met minimaal twee jaar werkervaring. Het zijn beide Ad-opleidingen, Associate degree. Het eindniveau van de Ad staat tussen het mbo-niveau 4 en een hbo-bachelor in. Na afronding van de studies kan, met nog twee jaar deeltijdstudie, een hbo-bachelordiploma Bedrijfskunde & Agribusiness of Management, Beleid & Buitenruimte behaald worden.

 
Management vaardigheden ontwikkelen
Of je nu werkzaam bent als bollenteler, hovenier, bij de gemeente of het waterschap, als groenverzorger, voorman of opzichter, of in de toekomst het familiebedrijf overneemt, de praktijk vraagt om mensen met bedrijfskundige- en managementvaardigheden. Werkgevers zoeken mensen die breed inzetbaar zijn, leiding kunnen geven, financiële gegevens kunnen analyseren en planmatig kunnen denken en werken. Kortom: medewerkers die ambitie hebben om zichzelf te ontwikkelen en door te groeien naar bijvoorbeeld bedrijfsleider, bedrijfsopvolger, projectleider buitenruimte, beleidsmedewerker of leidinggevende.
 
Waarom de Ad Ondernemerschap?
Wil je het agrarisch bedrijf van je ouders overnemen? Is ondernemen je passie en heb je al een aantal jaar werkervaring en wil je nog een aanvullende studie doen? Dan is de Ad Agrarisch ondernemerschap iets voor jou! Je leert wat het belang is van goed vakmanschap op veehouderij of tuin- en akkerbouw gebied. Daarnaast houd je je bezig met het ontwikkelen van vaardigheden en kun je veel van je medestudenten leren als ondernemer.
 
Samenwerking hogeschool CAH Vilentum en het Clusius College
Het Clusius College heeft met de Hogeschool CAH Vilentum in Dronten de handen ineen geslagen om deze deeltijdstudies in Hoorn te kunnen aanbieden. De studies worden uitgevoerd met als partners de gemeente Hoorn en de AgriTech Campus, onderdeel van Greenport Noord-Holland Noord. De studies worden elders in het land zeer goed gewaardeerd en zijn nu bereikbaar voor iedereen in Noord-Holland Noord.

Meer informatie over de studie, aanmelden en de kosten vind je via deze link: www.agritechcampus.nl