The Passion naar Den Helder als Jeruzalem aan het Wad?

0

De kans is groot dat The Passion volgend jaar in Den Helder wordt opgevoerd. Volgens marinepredikant Fred Omvlee is de organisatie van het muzikaal-bijbelse evenement tijdens een rondvlucht 'écht heel enthousiast geworden'. "We gooien echt hoge ogen!"

Dat zegt hij in Noordhollands Dagblad. Naast Den Helder heeft de organisatie nog één andere stad op het oog. Onduidelijk is om welke stad het gaat. Als de keuze op de Noord-Hollands havenstad valt, is één van de beoogde locaties voor de live-uitzending de voormalige marinewerf Willemsoord. Sponsors en de gemeente zullen dan de benodigde 200.000 bijeen moeten brengen.  

Gemeenteraadslid Marcel Karhof (Stadspartij) ziet de komst van The Passion naar Den Helder als een goede gelegenheid om de stad positieve manier aan Nederland te laten zien. "Ik weet zeker dat als ons dit lukt, dat heel Den Helder trots is." Karhof hoopt snel na het zomerreces een plan voor te kunnen leggen aan de gemeenteraad. Omroep EO hoopt in het najaar bekend te maken naar welke stad The Passion gaat. 

Bron: RTVNH