Vijf jaar de dijk rond! Lustrumeditie Ronde van de Westfriese Omringdijk

0

Gerrit Zalm moedigt fietsers aan om deel te nemen aan lustrumeditie Ronde van de Westfriese Omringdijk

Voor de vijfde keer organiseert Le Champion in samenwerking met programmabureau Westfriese Omringdijk de Ronde van de Westfriese Omringdijk. Deze lustrumeditie vindt plaats op zondag 12 juli 2015 en is de uitgelezen kans om de eeuwenoude dijk en het gebied dat deze dijk omarmt en beschermt te ontdekken. Compleet met streekproducten, Oer-Hollandse muziek en verzorging.

Sport en cultuur
Ook dit jaar is de Westfriese Omringdijk podium voor één van de mooiste wielertochten van Nederland. Waar de dijk vroeger bescherming bood tegen het zoute water, verbindt hij nu sport en cultuur. Vanuit Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Kolhorn starten op zondag 12 juli drie afstanden die geheel of gedeeltelijk over de monumentale dijk voeren langs VOC-steden, lintdorpen en historische plekken. In de routes zijn diverse culinaire en culturele stops opgenomen zoals bij Kasteel Radboud in Medemblik. De start- en finshplaats in Alkmaar wordt extra aangekleed en staat dit jaar in het teken van Hollands Glorie met streekprodcuten, Hollandse meiden en de Hollands Happy Dixie Band.

Ambassadeur Gerrit Zalm
Ambassadeur van de Westfriese Omringdijk Gerrit Zalm, zelf een geboren en getogen Westfries, moedigt de deelnemers van de Ronde van de Westfriese Omringdijk aan! Zelf heeft hij ook de nodige kilometers over de monumentale dijk op de fiets gemaakt: 'Op mijn vijftiende fietste ik samen met mijn broer van Enkhuizen naar Parijs. Bij Hoorn had ik al pijn in mijn billen, maar op wilskracht kom je een heel eind!'

Inschrijven
Inschrijven voor een voordeelprijs kan online t/m zondag 28 juni via www.rondvandewestfrieseomringdijk.nl. Hier kunt u ook het speciaal voor dit lustrum ontwikkelde wielershirt bestellen. Op zondag 12 juli kunt u zich, voor het normale tarief, inschrijven bij alle vier de startlocaties.

Bron: NHD