Waterinnovatie tijdens SAIL 2015

1

Pakhuis de Zwijger, gelegen in het festivalhart en omringd door tallships, is tijdens SAIL 2015 dé plek waar innovatie op het gebied van water in de breedste zin van het woord een podium krijgt. Reeds drie projecten uit Noord-Holland Noord staan op het programma.

Tien projecten vanuit het hele land zullen zich aan het publiek presenteren. Elk project mag in tien slides hun waterinnovatie aan het publiek tonen om zo bekendheid te vergaren en het idee de wereld in te slingeren.

Projecten © Van Hollandse Bodem die zich daar presenteren zijn:

Texel in ontwikkeling

Op het eiland Texel wordt gewerkt aan de omslag naar een natuurlijke manier van waterveiligheid. Geen ouderwetse dijkverzwaring, maar strand aan de waddenkant van het eiland, om het water tegen te houden.

Noordzeeboerderij

Een boerderij op volle zee waar zeewier wordt geteeld.

Fairtransport

Het vervoer van goederen op wereldschaal per zeilend vrachtschip.

Schrijf je in of blijf op de hoogte via: https://dezwijger.nl/programma/sail-2015 

Initiatief van Water Republic 2025

Water Republic 2025 is een denkbeeldige staat van water, bedacht om meer met water te doen in Amsterdam en haar regio. Het jaar 2025 staat centraal, omdat Amsterdam dan haar 750e verjaardag viert en de tiende editie van SAIL plaatsvindt. Een aantal jaar geleden werd Water Republic gelanceerd en het idee krijgt nu nieuw leven ingeblazen. We willen samen grote waterthema's op een positieve manier aan een internationaal publiek presenteren. Waterexperts, kunstenaars, wetenschappers en alle andere geïnteresseerden worden expliciet uitgenodigd mee te denken over waterthema's.