Nexus Event 2016: in de Kern van Energie

Welkom! Op deze pagina vind je een sfeerverslag van het Nexus Event in december met een impressie van de dag, de gastenlijst en de programmaposter. We waren op bezoek bij ECN en NRG in Petten, die hun deuren een middag lang openden voor alle deelnemers van hét event in de regio.

ECN en NRG in Petten tijdelijk hotspot voor energie!

Vrijdag 9 december was de locatie van ECN en NRG in Petten dé hotspot voor ondernemers in energie. Een middag lang transformeerde deze unieke plek in de duinen tot een vrijplaats voor denkers en doeners in duurzame energie.

Onder bevlogen leiding van Arash Aazami, zelf ondernemer in duurzame energie en innovator, werden vernieuwende concepten en producten gepresenteerd. Zo vertelde Guillaume Mancini van Tesla ons alle ‘ins & outs’ van Tesla Powerpack en kwam hij direct in contact met ondernemers die interesse toonden. Adjiedj Bakas nam ons mee in de toekomst van energie en legde uit wat de trends zijn op dit gebeid. De vele filmpjes die hij toonde, brachten inzicht en herkenning en waren soms zo prikkelend dat het publiek er vrolijk van werd.

Rebecca Green van ECN in gesprek

 

Vernieuwend en prikkelend: serie inspirerende events over Energie, Water en Agrifood

Ontwikkelingsbedrijf NHN organiseert jaarlijks vernieuwende en prikkelende evenementen met de nieuwste inzichten in Energie, Water en Agrifood. En dat doen we steeds op bijzondere locaties. Zo ontdek je zelf de meest intrigerende plekken in onze regio en krijg je een blik achter de schermen. Dit keer waren we bij ECN en NRG: in de kern van energie. Midden in de de duinen van Petten werden uitdagende verhalen verteld inclusief een kijkje in de toekomst.

Entree ECN en NRG in Petten

 

Tijdens onze evenementen gaan deuren open en worden nieuwe inzichten verteld

Met presentaties die tot de verbeelding spreken van professionals binnen en buiten de regio. Op steeds een nieuwe uitdagende locatie, met vernieuwende kennis  over energie, water en agrifood én met inspirerende sprekers.

  

Veiligheid en blauwe helmen

We bevonden onze deze middag op een plek waar veiligheid bijzonder belangrijk is. Het welkomstwoord van Aart van der Pal, directeur van ECN, begon daarom ook met wat veiligheidsregels. Alle gasten werden vervoerd met bussen en ingecheckt door de beveiliging. Je mag hier niet zomaar rondlopen, dus de beste service die we onze gasten konden bieden, was iedereen georganiseerd vervoeren met bussen naar de evenementenlocatie.
Tijdens de workshops was er gelegenheid, om met een rondleiding mee te gaan over het terrein langs de werkplaatsen van ECN. Medewerkers van ECN vertelden over de ontwikkelingen van zonnepanelen. De deelnemers waren verrast over de toepassingen die nu al mogelijk zijn: op naar gratis energie! Maar wel eerst allemaal even een blauwe helm op, voor de veiligheid.

 

Guillaume Mancini van Tesla presenteert Tesla Powerpack


Tesla Powerpack: onafhankelijk en veerkrachtig

Tesla bouwt ruim tien jaar batterijsystemen voor auto’s. Maar stel dat je dat doet voor een hele energienetwerk? Guillaume Mancini legde ons de cijfers voor. Met niets verhullende grafieken toonde hij ons de realiteit. Zakelijke verbruikers en energieleveranciers kunnen met Tesla Powerpack een slim en lokaal netwerk vormen: dat zorgt voor meer onafhankelijkheid en meer veerkracht.

 

 Meedenken? Graag! De microfoon vloog door de zaal.


Innovaties uit onze regio

Het Nexus Event is het podium waar innovaties van bedrijven in de regio belicht worden. We laten zien waar de regio mee bezig is. Er zijn vele initiatieven waarvan we er vier hebben laten zien. Nog even kort de vier getoonde innovaties:

    • RGS Development: ontwikkeld een paneel van nano-silicium dat elektriciteit genereert uit restwarmte, de pilot start volgend jaar bij Tata Steel. 
Contact: Maarten den Heijer, www.rgsdevelopment.nl

    • M-Power: ontwikkeld momenteel het Off Grid Test Centre bij de Afsluitdijk, waar zelfstandige en duurzame energienetwerken getest kunnen worden. 
Contact: Bon Uiting, http://www.mpower-energy.com

    • HVC Groep: gebruikt restafval dat niet meer gerecycled kan worden, in de eigen afvalenergiecentrales om energie te produceren.
 Contact: René Hogeveen, https://www.hvcgroep.nl

    • Autobedrijf Peter Ursem: is op dit moment het enige autobedrijf in Nederland dat accu’s van elektrische auto’s kan recyclen.
 Contact: Pieter Ursem, http://www.peterursem.nl

 Arashh Aazami is dagvoorzitter en innovator 

Bakas voorspelt: einde van oude verdienmodellen in energiebranche

Trendwatcher Adjiedj Bakas sloot het event af met zijn energieke trendpresentatie over de toekomst van energie. Bakas: ‘Er is plenty energie voor iedereen en die energie kan de komende tijd gewonnen worden op slimmere manieren, waardoor een tijdperk aanbreekt van permanent goedkope energie. Thorium MSR Centrales leveren straks spotgoedkope energie, en ook getijdenenergie en energie uit zeewier en zeegolven komen eraan. Zonne-energie wordt steeds goedkoper, aardwarmte gaat bijdragen aan onze energievoorziening, geothermie wordt belangrijker en ook energie-efficiëntie wordt beter. Goedkope energie zorgt voor het einde van oude verdienmodellen in de energiebranche, maar leidt ook tot het einde van windenergie in de huidige vorm.’

Trendwatcher Adjiedj Bakas vertelt over toekomst van energie

 

Impressie van het event op 9 december

Nog niet genoeg gelezen en gezien? Bekijk alle foto’s en de video impressie van het Nexus Event in Petten.

Klik hier voor alle foto's van het event.

Klik hier voor een korte impressie van het event

 Communicatiespeicalist Huib Koeleman geeft een workshop

Meer weten?

Neem contact met ons op, we denken graag met je mee.
Stuur ons een e-mail, klik hier.
Bellen met ons serviceteam kan ook: (072) 51 95 77 4.