Volgende || Pater Broersen >

Bloeiende tulpen, bijna het hele jaar door

4

Als je denkt dat je voor bloeiende tulpen alleen bij de Keukenhof terecht kunt, dan helpen we je nu uit de droom! In de kop van Noord Holland bevindt zich het grootste aaneengesloten bollengebied in Nederland, daar kun je bijna het hele jaar door bloeiende tulpen zien.

Van april tot november bloeien de tulpen bij Fluwel's Tulpenland
Want dat doen ze bij Fluwel: de beste en mooiste bloembollen verhandelen en bollen op 0 graden houden, net zolang totdat ze bij Fluwel willen dat ze gaan bloeien. Dat laten ze zien bij Fluwel’s Tulpenland. Daarom hebben ze daar van april tot en met oktober bloeiende tulpen. Dat broeien van de bollen is niet nieuw, het is eigenlijk al een oud proces. Die kennis van het bollenvak is heel belangrijk vinden ze bij Fluwel. Want een echt agrarisch produkt met hoge kwaliteit komt tot stand met kennis. En dat doe je door je kennis te delen met collega’s. Fluwel levert bloembollen aan handelaren wereldwijd maar heeft ook een drukbezochte webshop voor particulieren. Uitsluitend de beste en grootste bollen worden er verkocht, want aan een grote bol groeien meer en betere bloemen. De nadruk ligt op exclusieve bollen die de de beste resultaten leveren en met de beste kwaliteit, de Fluwelkwaliteit. En dat doen zij onder het motto: 'Flowers love U, we enjoy life', want dat betekent fluwel.

Het bollenvak promoten
Dat toeristen van over de hele wereld naar de kleurige velden komen, maakt van de bollen een ware attractie. Bloembollen zijn een belangrijk Nederlands exportproduct.  Kees de Wit: ‘We willen het bollenvak promoten. Ons geweldig gebied willen we op de kaart zetten. Het is de wens van veel kwekers om dat de wereld te laten zien en daar hebben we alle partijen bij nodig, óók de overheid!'

Het avontuur van de tulp
Het enthousiasme over narcissen en tulpen is tastbaar geworden in Fluwel’s Tulpenland. Daar kun je het avontuur van de tulp, hèt icoon van Nederland, zelf beleven en worden kinderen en hun ouders van het Himalayagebergte via Turkije naar Amsterdam gevoerd. Alles kom je daar te weten over de tulp, de tulpenbollen, het planten en het oogsten. Je koopt er bollen in de vrolijkste kleuren voor in je eigen tuin. Bloemen van Fluwel zijn ook te zien in beroemde toontuinen als de Keukenhof in Lisse en Slot Ippenburg in Duitsland.

En ja, de maat telt, want grote bollen hebben betere bloemen.

 

www.fluwel.nl
www.fluwelstulpenland.nl

Kees de Wit, algemeen directeur bij Fluwel en Fluwel's Tulpenland in Burgerbrug
In de kas van Fluwel, directeur Kees de Wit en medewerkers
Tulpen bij Fluwel in Burgerbrug, gemeente Schagen
Tulpen van vroeger: 'Stilleven met tulpen' (1637), Hans Bollongier, collectie Rijksmuseum
Volgende || Pater Broersen >