<   Vorige || Europese School Bergen Volgende || Zilt Proefbedrijf >

De robotspecialist van de Benelux

2

Als je directeur Hans Stam vraagt wat Rolan Robotics doet, dan zegt hij: ‘Vraag me liever wat we níet doen.’ Ze leveren geen operatierobots. Maar verder ontwikkelt Rolan Robotics robotsystemen voor bijna elke bedrijfstak in de Benelux. Ze zijn een begrip in de metaal-, medische-, voedingsmiddelen- , zuivelindustrie en agrarische sector. Hun klantenkring bevat grote namen zoals o.a. VDL, Saris, Johma, Syngenta. Maar ook voor de kleinere klanten biedt Rolan oplossingen.

Robots kunnen zelfs met je dammen
‘Robots lossen het vuile, zware en nauwkeurige werk voor ons op’, zegt Hans Stam. Rolan Robotics ontwikkelt robotsystemen voor industriële toepassingen. Dat zijn onder andere robots voor las- en snijwerkzaamheden, maar ook ‘handling’ robots die van alles kunnen. Het verplaatsen van 200 pakjes Tic Tac per minuut bijvoorbeeld, daar draaien deze robots hun grijperhand niet voor om. Of het 3D printen van kunststoffen en het snijden van kaas en banket met ultrasoon. De mogelijkheden voor toepassing van een robot nemen steeds meer toe.

Awards
2014 was een goed jaar voor Rolan Robotics. Eerst won het bedrijf de West-Friesland Méér Prijs, toen de Graydon Award en de Business Succes Award. ‘We onderscheiden ons vooral in onze aanpak’, zegt Hans Stam. ‘Al in een vroeg stadium bespreken we met onze klanten wat hun behoeften en wensen zijn en daar passen we onze robots precies op aan.’ In de toekomst verwacht hij alleen nog maar meer te kunnen doen: ‘Het toepassings gebied en mogelijkheden nemen toe, robots worden nauwkeuriger en de markt vraagt steeds meer om flexibele oplossingen. Dat is onze kracht. We vinden op elke vraag een passend antwoord.’ www.rolan-robotics.nl

 

 

Hans Stam, directeur van Rolan Robotics in Zwaag
Rolan Robotics ontwikkelt robotsystemen voor bijna elke bedrijfstak in de Benelux
<   Vorige || Europese School Bergen Volgende || Zilt Proefbedrijf >