<   Vorige || HGG Group Volgende || Zuiderzeemuseum >

Tromp Medical - Marktleidend, duurzaam en doorgeschoten gaaf

5

Technische koopmannen zijn schaars. Wim Tromp is er een. Zijn bedrijf Tromp Medical is marktleidend in het leveren en onderhouden van verschillende soorten geavanceerde röntgenapparatuur. Hij kwam net van de hts toen hij in 1991 voor zichzelf begon. Als freelancer voor Philips reisde hij de wereld rond om röntgenapparaten te installeren. Daarna knapte hij gebruikte apparatuur op in de schilderswerkplaats van zijn vader om ze vervolgens te exporteren. De verkoop van nieuwe apparatuur in Nederland kwam er later bij. Nu heeft Tromp Medical 50 mensen in dienst.

Nieuwste röntgentechnologie
Tromp Medical levert kwalitatief goede en innovatieve apparatuur. Klanten zijn onder de indruk van de service. Voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis past Tromp bijvoorbeeld zelf een röntgenapparaat aan zodat het betere foto's van couveusebaby's kan maken. Tromp: 'Andere leveranciers zeggen: "Dat kan niet." Maar vaak kan het wel, als je maar goed op de geldende wetgeving let.' Productinnovatie en moeilijke problemen bij klanten oplossen vindt hij het leukst om te doen, altijd op een verantwoorde manier. Zo is het Tromp Medical-bedrijfspand het meest duurzame van Noord-Holland.

Watersportcentrum
'Ik kijk geen tv-series', zegt hij, 'dus heb ik tijd.' Tijd om het watersportcentrum Sports at Sea op te richten in Castricum aan Zee. Tromp, zelf een kitesurfer, constateerde een gebrek aan faciliteiten in Nederland voor die sport. In korte tijd zette hij met twee surfvrienden een centrum neer voor surfers en andere watersporters. 'Dat is doorgeschoten gaaf geworden.' Duurzaam is het ook: Sports at Sea is de eerste strandtent aan de Noord-Hollandse kust die voor de douches energiezuinige warmtepompboilers gebruikt. En vanaf volgend seizoen is Sports at Sea energieneutraal.

www.trompmedical.com

Wim Tromp, directeur bij Tromp Medical en fanatiek surfer in Castricum
Een van de systemen voor medische beeldvorming van Tromp Medical (op de achtergrond: Wim Tromp)
Sports at Sea, watersportcentrum aan zee bij Castricum
<   Vorige || HGG Group Volgende || Zuiderzeemuseum >