<   Vorige || Tromp Medical Solutions Volgende || Zuiderzeemuseum >

Wind Energy Solutions (WES) - Specialist in middelgrote windturbines

2

Van binnen is het blad van een windmolen zacht als piepschuim. Het blad heeft een unieke samenstelling om van buitenaf de weersinvloeden te kunnen weerstaan. WES werkt continue aan verbetering en optimalisatie van de turbinebladen. Samen met BASF is een nieuwe leading edge ontwikkeld, een speciale coating voor de randen van de turbinebladen. Continue verbeteren samen met partners, het zit in het DNA van WES.

Het bedrijf is gespecialiseerd in middelgrote windturbines, voor boeren, bedrijven en elektriciteitsnetten op eilanden. Het zijn turbines van 30 tot 48 meter hoog, tussen de 50 en 250 kW.

Koploper in kleine netten
WES levert die windturbines overal ter wereld, tot aan de verst gelegen eilanden. De WES turbines zorgen voor een duurzame energievoorziening, al dan niet aangesloten op het centrale grid. Het bedrijf is koploper in het aansluiten van windmolens op kleine, ingewikkelde netten en in off grid situaties. De ingenieurs koppelen de turbines aan dieselgeneratoren, batterijsystemen en zonnepanelen en zorgen voor een smart control van deze netten.

Goedkope, schone energie
Dat een windturbine veel goedkoper is dan een dieselgenerator is eenvoudig uit te rekenen. Hij gaat 20 jaar mee en is binnen vier jaar terugverdiend. Bovendien is de energie schoner. Toch is het overtuigen van klanten 80 procent van het werk.  WES is meer dan leverancier, ze kijken lokaal in partnerschap met klanten naar een goede oplossing voor een energieprobleem. Op het eiland St. Helena, bijvoorbeeld, midden in de Atlantische Oceaan. In 1998 zijn de eerste 3 turbines op dit eiland geplaatst. In 2009 volgden er nog 3. Sinds 2014 zorgen 12 WES turbines voor een stabiele en groene energievoorziening. 

Frank Hoogers, directeur bij Wind Energy Solutions (WES) in Opmeer
Detail van de wind turbine van WES
<   Vorige || Tromp Medical Solutions Volgende || Zuiderzeemuseum >