Volgende || Agriport A7 >

Port of Den Helder

1

De internationale zeehaven van Den Helder is de grootste Nederlandse logistieke offshorehub aan de Noordzee. Het is de thuisbasis voor een groeiend aantal offshore-gerelateerde ondernemingen. Ook heeft de vloot van de Koninklijke Marine er haar thuisbasis.

Al meer dan dertig jaar worden operations en maintenance activiteiten voor de offshoresector in Den Helder ontplooid. Nationaal en internationaal heeft Den Helder een belangrijke positie als bevoorradingshaven voor de olie- en gasindustrie offshore. Van hieruit worden dagelijks 160 productieplatformen en diverse booreilanden in de Nederlandse sector in de Noordzee voorzien van voorraden én bemanningen. Het is niet alleen de haven met de kortste vaartijden naar de meeste platformen op het Continentaal Plat, ook verleent de haven optimale service aan de internationale offshore-industrie.

De ligging van de haven van Den Helder is gunstig voor (watergebonden) ondernemingen. Er zijn veel verschillende civiele en maritieme ondernemingen gevestigd. Ook kennisinstituten, onderzoeksinstellingen en onderwijs hebben hun weg naar Den Helder gevonden. Bijna alle platformen in het Nederlandse gebied van de Noordzee worden vanuit Den Helder bevoorraad.

www.portofdenhelder.eu

 

 

Volgende || Agriport A7 >