Reden 3

De samenleving verandert

Ja, het is hier open en landelijk. We hebben de meeste tulpen, klompen en kaas. We zijn omgeven door water, zoet en zout. We spelen een grote rol in de internationale handel, al sinds de Gouden Eeuw. En ja, we zijn recht voor z'n raap. Dat zijn de vooroordelen, en ze kloppen soms behoorlijk.

Wij hebben de ruimte. Dat kan iedereen zien. En dat geeft onze regio de heerlijke frisheid en de openheid van het typische platteland. Net als in de rest van Nederland zal ook bij ons de bevolking niet oneindig groeien. We hebben bedrijven en mensen nodig die investeren in onze regio. Inwoners die er werken en wonen zijn onmisbaar. Om aantrekkelijk te zijn, nu én in de toekomst, moeten we iedereen onze verhalen vertellen; de verhalen Holland boven Amsterdam.

We willen zichtbaar zijn. Want onze economie gaat veranderen. Onze samenleving zal veranderen. Sommige experts zeggen zelfs: we gaan toe naar een ander tijdperk. En, misschien nog belangrijker, een ecologische crisis is niet ondenkbaar.

Die vraagstukken brengen ons terug naar wie we zijn, en waar we zijn. Ze dwingen ons na te denken over kansen en mogelijkheden in onze regio. En u bent niet alleen Alkmaarder, Wieringer of Texelaar, maar ook iemand uit Noord-Holland Noord, zoals iedereen in onze regio. Misschien bent u gewaardeerd ondernemer en organiseert u zelf alle voorwaarden voor uw bedrijf. Maar u zou daarnaast ook deel uit kunnen maken van een grotere groep. Een groep zelfstandige mensen die tegelijkertijd een gezamenlijke kracht hebben. Mensen die met elkaar verbonden kunnen worden en ons zichtbaar maken. Ondernemers, ambtenaren en inwoners van Noord-Holland Noord die durven nadenken over onze toekomst en welvaart.

Als ook u daar voordeel van hebt, doet u vast en zeker mee.