Wist je dat Nederland de beste kwaliteit drinkwater ter wereld heeft? Dat ons water uit de kraan beter van kwaliteit is dan uit een fles? En dat de modernste waterzuiveringsinstallatie van PWN is en in Andijk in Noord-Holland Noord staat?

's Werelds modernste waterzuivering staat in Andijk

Elke dag helder fris water

Elke dag draai je de kraan open en elke dag stroomt daar weer helder fris water uit. Geen dag zit je zonder. Stel je voor, dat er op een dag geen druppel meer uit de kraan komt of dat het bruin is! De kwaliteit van ons drinkwater wordt door ons als vanzelfsprekend beschouwd. Maar er is veel nodig om dit te realiseren: ondergrondse leidingen, drinkwaterpompstations, zuiveringsinstallaties en infiltratiegebieden in de duinen en continue controle en waakzaamheid op de kwaliteit van ons water.

Twee badkuipen vol...per seconde!

In Noord-Holland zorgt het drinkwaterbedrijf PWN voor ons schone water, 24 uur per dag. Na jaren van onderzoek opende PWN onlangs een nieuwe waterzuivering in Andijk. Een technisch hoogstandje want de waterzuivering heeft een capaciteit van maar liefst 5000 kuub oftewel 5 miljoen liter water per uur! Stel je eens voor, dat zijn twee badkuipen vol...per seconde!

De modernste waterzuivering ter wereld

De waterzuivering van PWN is de modernste ter wereld en staat in Andijk in Noord-Holland Noord. Waterbedrijven uit de hele wereld komen naar de nieuwe techniek kijken in Andijk zoals uit Australië, Engeland, de VS en Singapore In Nederland worden steeds meer bestrijdingsmiddelen gebruikt en omdat we vanwege vergrijzing steeds meer medicijnen gebruiken, worden die teruggevonden in ons oppervlaktewater. En juist dat is dé bron van ons drinkwater. Om elke verontreiniging uit het water te halen wordt het gezuiverd met harskorrels, keramische membranen, uv-licht en koolfilters.

De waterzuivering van PWN in Andijk is de eerste fabriek die al deze innovaties toepast. Ze hebben dan ook niet voor niets al twee keer de Innovation Award van de International Water Association ontvangen.

www.pwn.nl
www.pwntechnologies.nl

< terug naar het overzicht 
 


Gerelateerde verhalen